fbpx

Vă mulțumim pentru interesul acordat casei noastre de avocatură. Casa de avocatură a fost înființată în 2011, însă membrii săi au o vastă experiență anterioară în probleme complexe de drept societar, colectări creanțe, proprietate intelectuală, imobiliare, energie și litigii.

Sperăm că vizita dumneavoastră pe acest site vă va oferi o înțelegere a ceea ce suntem și o bună apreciere a ceea ce putem face pentru a vă ajuta în îndeplinirea nevoilor și obiectivelor legale.

Suntem o firmă inovatoare, devotați în angajamentul față de clienți. Valorile noastre fundamentale ca integritatea, inițiativa și impactul au fost componente esențiale ale relațiilor de succes pe care le-am plăsmuit cu clienții noștri, cu mult înainte de formarea casei de avocatură Bordianu și Asociații și le menținem și în prezent. Casa noastră de avocatură se bazează pe un angajament de a asigura servicii de calitate pentru clienții noștri. Experiența noastră în afaceri și legea ne-au demonstrat necesitatea de a asculta clienții și de a înțelege nevoile lor, iar angajamentul luat față de client este coloana vertebrală a casei noastre de avocatură.

VICTORIA BORDIANU

Partener

Dupa o experiență de 31 de ani în magistratură, ca judecător, Victoria Bordianu a ales să valorifice toate cunoștințele și expertiză dobândite în postura de avocat, în Baroul București. Victoria Bordianu se ocupă de litigiile în sfera dreptului comercial, dreptului muncii și dreptului familiei.

Activitatea Victoriei Bordianu se bazează pe strategie și studiu aprofundat, capacitate excepțională de relaționare interumană, creativitate și flexibilitate.

■ Care este eroul tau preferat?
Eroii mei sunt copiii mei, pentru felul în care își trăiesc viața, își asumă responsabilitățile, dar și pentru curajul cu care au înțeles să depășească obstacolele într-o lume marcată îndeosebi de mari dezechilibre și dezacorduri.
■ Numește unul dintre obiectivele personale pentru următorii 5 ani.
Obiectivele mele personale vizează sănătatea și puterea de mă implica în continuare atât în viața profesională, cât și în cea de familie.
■ Care ar fi sfatul pe care l-ai da unui avocat stagiar în prima zi la Bordianu și Asociații?
Sfatul pentru ei este unul singur: să fie sinceri și loiali, doar astfel vor crește în mod natural și susținut, într-un cadru armonios al valorilor profesionale și umane.

CĂTĂLINA BORDIANU CALANGIU

Avocat Fondator

Este avocat definitiv în cadrul Baroului București din anul 2007, titulară a unui Master în Drept Internațional și Comunitar.

A lucrat 3 ani în cadrul Ministerului Justiției în domeniul afacerilor europene, al programelor cu finanțare nerambursabilă și al cooperării internaționale în problematica luptei împotriva corupției.

Este membră a mai multor Asociații și Organizații, printre care și Asociația Română de Drept pentru Dezvoltare – IDLO Alumni, ca absolventă a cursului DLC – Development Legal Course 2006, Roma.

Comunicare: limba engleză, franceză și spaniolă.

■ Care este eroul tău preferat?
Eroul meu preferat este Micul Prinț, prichindelul extraordinar al lui Saint-Exupery. Un personaj, care dincolo de simplitatea aparentă, întruchipează copilul din fiecare dintre noi, adică tot ce avem autentic, frumos și eminamente bun.
■ Numește unul dintre obiectivele personale pentru următorii 5 ani.
Îmi doresc să am întelepciunea și răgazul să mă bucur de viață, cu tot ce are ea de oferit. Să ajung să mă plimb cu fiul meu, într-o zi lucrătoare, la prânz, să facem concurs de mâncat înghețată de ciocolată.
■ Care ar fi sfatul pe care l-ai da unui avocat stagiar în prima zi la Bordianu și Asociații?
Să fie deschis, să vadă cu inima și să asculte cu sufletul. Profesia aceasta se învață ascultând oamenii. Și să își aducă aminte: caracterul omului este copacul, iar reputația este umbra.
■ De ce practici avocatura?
Să fii avocat îți oferă posibilitatea să faci bine folosindu-te de lege. În postura de avocat ești într-o continuă îmbunătățire a ta ca persoană, dar și ca profesionist.
Avocatura este o profesie competitivă, dar nu cu alții, ci cu ține însuți. Este o profesie a depășirilor propriilor limite tocmai pentru că implică provocări și abilități care în general pentru oameni stârnesc frică: vorbitul în public, convingerea, încadrarea în termene limita, expunerea la tipologii diferite și complexe de oameni.
Nu am ales avocatura, avocatura m-a ales ca să pot face bine.
■ Care este suportul pe care îl oferi clienților?
În primul rând, dorim să rezolvăm problemele cu care vine fiecare client la noi. În general, suntem abordați într-un context acut.
Dar preocuparea noastră constantă este de a educa mediul antreprenorial, de a educa principalii actori ai unui raport juridic, astfel încât să fie înțelese pe deplin atât drepturile, cât și obligațiile ce le revin, iar fenomenele negative să fie descurajate.
Ce îmi doresc este un impact pe termen mediu, o schimbare care să schimbe în bine comportamente juridice.
■ De ce ar trebui clienții să aleagă firma de avocatură Bordianu și Asociații?
În primul rând pentru abordarea deschisă, onestă și concretă. Pentru un parteneriat de lungă durata, pentru loialitate. Cred că cea mai mare provocare în avocatură este relația avocat-client, cum se construiește, cum se întreține și la final cum încetează. Finalurile sunt cel puțîn la fel de importante că începuturile.
Învățăm permanent de la clienții noștri, atât de la cei mulțumiți, cât mai ales de la cei nemulțumiți. Și datorită lor ne străduim să fim o mai bună și înțeleaptă versiune a noastră în fiecare zi.

IOANA FECIORU GOGALNICEANU

Partener

Ioana este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Al. I. Cuza din Iași și are un master în economie și dreptul afacerilor. În prezent își desfășoară activitatea ca avocat, în cadrul departamentul de litigii.
Comunicare: limba engleza și spaniolă.

■ De ce practici avocatura?
Pentru mine avocatura este o profesie eminamente umană de al cărui succes depinde atât stăpânirea riguroasă a cunoștintelor juridice, cât și devotamentul și empatia ce nu trebuie să lipsească din relația avocat-client.
Libertatea de exprimare și creativitatea compun pentru mine cea mai interesantă parte a profesiei care, alături de diversitatea și complexitatea spețelor cu care mă confrunt mi-au confirmat că nu aș fi putut practica într-un alt domeniu.
■ Care este suportul pe care îl oferi clienților?
Nu de puține ori, clientul apelează la serviciile unui avocat atunci când situația lui juridică reclamă intervenția iminentă a instanței de judecată. Este esențial ca oamenii să înteleagă că avocatul trebuie să devină parte din viața lor, persoana cu care trebuie să se sfătuiească atunci când se confruntă cu orice chestiune legală, fie că este vorba de încheierea unei tranzacții sau de medierea unei probleme ce intră în sfera dreptului familiei.
■ De ce ar trebui clienții să aleagă firma de avocatură Bordianu și Asociații?
Bordianu și Asociații reprezintă locul în care încercăm să cunoaștem temerile și îngrijorările juridice ale clienților noștri, căutând soluții personalizate și inedite fiecărei spete cu care aceștia se confruntă. OAMENII de la Bordianu și Asociații sunt fără doar și poate călăuze juridice ale celor care aleg să le treacă pragul.

COSMINA HREȚIUC

Avocat

Am absolvit Facultatea de Drept a Univeristății ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca în anul 2017. Am fost membră a Baroului Cluj din anul 2017 până în anul 2020, când m-am alăturat echipei ”Bordianu și asociații” și mi-am început activitatea ca membră a Barolui București.

Principalele arii de practică în care activez sunt: dreptul comercial (litigii cu profesioniștii), dreptul civil, contencios administrativ, contencios contravențional, recuperări creanțe, executări silite.

În desfășurarea activității, pornesc de la premisa că avocatura reprezintă o sumă de responsabilități: față de client, față de echipă și nu în ultimul rând față de tine însuți. Mă consider o persoană echilibrată, focusată pe identificarea soluțiilor și a strategiilor de urmat în vederea maximizării șanselor de reușită ale clienților.

În timpul liber îmi place să citesc, să vizionez documentare și să mă întâlnesc cu prietenii.

■ Care este eroul tău preferat?
Cred că fiecare persoană este erou la un moment dat sau într-un anumit fel. Important pentru noi ceilalți este să observăm, să fim receptivi și să transformăm acele comportamente pozitive în modele
■ Numește unul dintre obiectivele personale pentru următorii 5 ani.
Dezvoltarea socială și emoțională este unul dintre obiectivele mele pe termen lung. Consider că înțelegerea și gestionarea corectă a relațiilor interumane reprezintă fundamentul de la care trebuie să începem să construim atât în viața personală cât și în cea profesională
■ Care ar fi sfatul pe care l-ai da unui avocat stagiar în prima zi la Bordianu și Asociații?
Să-și găsească echilibrul, să își asculte instinctul și să aibă încredre în ceea ce gândește.
■ De ce ai ales avocatura?
Avocatura este despre implicare, despre dăruire și înțelegere. Practicarea acestei profesii nu se rezumă doar la identificarea problemelor juridice și găsirea soluțiilor adecvate. Dincolo de noțiuni abstracte și concepte juridice, lucrăm cu oameni, cu griji, cu nemulțumiri, cu spaime. De ce practic avocatura? Pentru că îmi place să cred că munca mea poate reprezenta la un moment dat un punct de sprijin, un ajutor; că poate uneori în ecuația de succes a clientului sunt și eu vector.
■ Care este suportul pe care îl oferi clienților?
Cred că ceea ce își dorește în primul rând un client să obțină în urma interacțiunii cu un avocat este un răspuns sincer la problemele cu care se confruntă. În relația cu clienții, mă foscusez întodeauna pe explicarea problematicii astfel încât aceștia să aibă reprezentarea corectă a situației în care se află și împreună să putem cântări opțiunile pe care le avem. Dacă am reușit acest lucru, în continuare este simplu să construim.
■ De ce ar trebui clienții să aleagă firma de avocatură Bordianu și Asociații?
Pentru că suntem devotați și lucrăm cu entuziasm pentru cauzele clienților noștri. Pentru că suntem orientați spre noutate și nu alegem calea cea simplă. Pentru că ne ghidăm după un sistem de valori axat pe empatie și înțelegere.

DAN CONSTANTIN

Paralegal

Dan a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București în anul 2011. Soluționează problemele de business suport și documentare legală pentru clienții noștri, precum și de operațiunile de drept societar. Dan acordă asistenţă juridică privind înfiinţarea, funcţionarea curentă, încetarea, dizolvarea, lichidarea, fuziunea si divizarea societăţilor comerciale. Vorbește fluent limba engleză.

■ Care este eroul tău preferat?
În accepțiunea mea nu există erou preferat, ci există oameni care luptă, riscă și se dedică altora întru totul, demni de admirație.
■ Numește unul dintre obiectivele personale pentru următorii 5 ani.
Mi-am propus să pun pe picioare 4 modele de business pe care să le conduc și să particip la fondarea unei asociații având ca obiectiv educația antreprenorială în raâdul tinerilor.
■ Care ar fi sfatul pe care l-ai da unui avocat stagiar în prima zi la Bordianu și Asociații?
Să dea tot ce poate pentru cauzele sale și să aibă răbdare.

DORINA BADIRCEA

Paralegal – Consilier Juridic

Am absolvit Facultatea de Științe Juridice și Administrative a Universității Creștine Dimitrie Cantemir din București în 2006.
Am urmat un curs de master la aceeași universitate în specialitatea Carieră judiciară.
Sunt membru al Colegiului Consilierilor Juridici din București din anul 2014.
În prezent ofer consultanță în domeniul dreptului societar, respectiv, operațiuni de înființare societăți, redactare acte constitutive, modificare activitate și alte operațiuni privind funcționarea acestora, încetarea de drept, dizolvarea și lichidarea.

■ Care este eroul tau preferat?
Nu am un erou preferat.
■ Numește unul dintre obiectivele personale pentru urmatorii 5 ani.
Perfectionarea pregatirii profesionale in maniera de a oferi interlocutorului o informare de ansamblu asupra problemei pe care o are si de a gasi solutia cea mai buna pentru rezolvarea acesteia.
■ Care ar fi sfatul pe care l-ai da unui avocat stagiar in prima zi la Bordianu si Asociatii?
In primul rand sa observe lumea din jur.
In al doilea rand sa asculte.
In al treilea rand sa face ceea ce stie cel mai bine.

BIANCA NASTAC

Avocat definitiv

Bianca a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București, instituție de învățământ în care și-a completat formarea academică prin absolvirea studiilor masterale în „Științe penale”.
Din anul 2021 s-a alăturat echipei „Bordianu și asociații” în calitate de avocat stagiar.

■ De ce practici avocatura?
Motivația care m-a condus pe calea avocaturii pornește din dorința de a fi cât mai aproape de oameni și de a îi sprijini în găsirea soluțiilor optime pentru rezolvarea problemelor juridice cu care se confruntă. În avocatură nu există termenul rutină, ceea ce m-a impulsionat să optez spre această dinamică și provocatoare profesie.
■ Care este suportul pe care îl oferi clienților ?
Experiența m-a învățat că în spatele fiecărui om se află o poveste unică de viață ce merită tratată cu seriozitate, profesionalism și respect. Din acest motiv, tind întotdeauna spre obținerea celor mai bune rezultate pentru clienții mei, prin găsirea unor soluții eficiente, adaptate și rapide.
■ De ce ar trebui clienții să aleagă firma de avocatură Bordianu și Asociații?
Pentru că ne dorim să-i ajutăm pe clienți să câștige 2 valori extrem de prețioase: timp și liniște. Experiența practică de muncă a echipei „Bordianu și asociații”, constituie un avantaj care ne permite să oferim clienților sfaturi, îndrumări și soluții inovative, într-un timp cât mai scurt.
■ Care ar fi sfatul pe care l-ai da unui avocat stagiar în prima zi la Bordianu și Asociații?
Sfatul pe care i l-aș da ar fi să-și desfășoare activitatea urmând „cei 3P” : perseverență, profesionalism și pasiune.
■ Numește unul dintre obiectivele personale pentru următorii 5 ani.
Principalul obiectiv, pe care îl urmăresc este construirea cu răbdare, cu multă muncă și cu pasiune, a unei cariere solide în avocatură.

Paul Sabin Coroian

Avocat

Paul Sabin Coroian este avocat în Baroul București din anul 2022. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și masterul „Malpraxisul în practica medicală” din cadrul Facultății de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.
Până să devină avocat a fost antreprenor și a condus cu succes o afacere în domeniul imobiliar. In paralel a fost manager de proiecte medicale, organizând conferințe medicale naționale pentru specialiștii din domeniul sănătății.
Pe langă pasiunea pentru drept și justiție are o pasiune aparte pentru știința medicală, pasiuni care i-au condus pașii spre ceea ce este acuma.
Vorbește fluent limba engleză, stabilește relații de încredere cu clienții lui, este un bun ascultător și foarte atent la detalii.
Cu Paul vă puteți întâlni dacă aveti nevoie de consultanță în domeniul dreptului medical, drept farmaceutic, malpraxis medical și dreptul afacerilor.

Tudor Maga

Avocat definitiv

Sunt avocat definitiv în cadrul Baroului București, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității din București și titular al unui Master în Științe Penale în cadrul aceleași instituții.

■ De ce practici avocatura?
Consider că profesia de avocat este cea mai frumoasă profesie pe care o poate avea cineva, în primul rând din prisma faptului că putem ajuta oamenii în a li se face dreptate în cauzele personale, în acest mod contribuind la dezvoltarea lumii în care trăim, fiind de părere că avocatul poate fi considerat un „medic” al societății. Un al motiv este și cel al diversității cazurilor cu care ne întâlnim zilnic, fiind aproape imposibil să intervină rutina sau monotonia în viața profesională.
■ Care este suportul pe care îl oferi clienților ?
Ca și avocat, activez în special în aria dreptului penal, efectuând acte ce țin atât de faza de urmărire penală, cât și cea de judecată. Astfel, asist și consiliez clienții în ceea ce privește strategia ce trebuie urmată pe parcursul unui proces penal, indiferent de calitatea avută (persoană vătămată, suspect, inculpat sau martor). Totodată, în cadrul societății activez și în departamentul de litigii civile.
■ Care ar fi sfatul pe care l-ai da unui avocat stagiar în prima zi la Bordianu și Asociații?
Sunt de părere ca viața unui avocat trebuie să existe și în afara profesiei, sfera personală fiind cel puțin la fel de importantă. Prin urmare, încerc pe cât de mult posibil să fiu alături de familie, cât și să îmi găsesc timp pentru activități precum pescuitul, vizitatul de țări și culturi diferite, precum și să gătesc câte un fel de mâncare nou.

Iulian Dobrinescu

Avocat definitiv

Iulian Dobrinescu este avocat în cadrul Baroului București din septembrie 2017 și absolvent al masteratului „Devianță Socială și Criminalitate” din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea București ( iunie 2017). Activează preponderent în domeniul litigios, în aria dreptului civil.

Pentru mai multe detalii despre cum îți putem fi de ajutor
te invităm să completezi formularul de contact sau ne dai un telefon.