Malpraxis Medical

Contactati-ne acum:
021 3154455 (telefon/fax), 0746155022, 0752738884, 0749167267.

Infiintarea unui cabinet medical sau a unei societati medicale, reprezinta atat o victorie imensa, cat si o provocare pentru orice medic.

De aceea, casa de avocatura Bordianu&Asociatii va ofera servicii complete pentru a va proteja cabinetul medical din punct de vedere legal, atat in derularea activitatii curente, cat si in cazurile de malpraxis medical, cu drag de complexitate ridicata.

Firma de avocatura Bordianu&Asociatii este printre putinele case de avocatura cu expertiza In domeniul medical – organizarea si functionarea activitatii medicale si  malpraxis medical.

Ne mandrim cu o echipa care a gestionat inteligent fiecare provocare a clientilor nostri, garantand cea mai buna solutie pentru disputele legate de malpraxis medical si protejand reputatia medicilor care ne-au ales.

Echipa noastra este alaturi de dumneavoastra si va pune la dispozitie experienta in domeniul medical in toate etapele evolutiei dumneavoastra:

  • infiintarea cabinetului medical
  • stabilirea mecanismelor legale necesare indeplinirii cerintelor legislatiei din Romania
  • consultanta legala in orice problema juridica cu care va puteti confrunta
  • reprezentare in cazuri de malpraxis, atat in fata Directiei de Sanatate Publica, cat si a instantelor de judecata.

Cum va ajuta un avocat in cazuri de malpraxis medical?

Dreptul malpraxisului medical reglementeaza raspunderea civila delictuala a medicilor si prestatorilor de servicii medicale. Unui medic i se poate antrena atat raspunderea civila, cat si cea penala, pentru prejudiciile produse din eroare, inclusiv neglijenta, imprudenta, cunostinte mediale insuficiente in exercitarea profesiei, prin acte individuale in cadrul procedurilor de preventie, diagnostic sau tratament.

Pe langa definitia legala, orice caz de malpraxis medical aduce cu sine o incarcatura emotionala, de inteles atunci cand ne gandim la pozitia de vulnerabilitate a pacientului. De aceea, este cruciala prezenta unui cadru legal bine definit si implicarea unui avocat obiectiv, cu experienta in domeniu, ce ajuta ambele parti in determinarea doleantelor si validitatii acestora, precum si a remediilor ce se impun.

Cunoscand temeinic legislatia raspunderii civile medicale si intelegand toate aspectele unei abordari pluridisciplinare, echipa noastra este mereu disponibila pentru consultanta, mediere si, in ultima faza, reprezentarea in instanta. Indiferent de cerintele dumneavoastra, va garantam de fiecare data acelasi nivel de profesionalism, implicare, respect si atentie la detalii si la latura umana.

Expertiza Bordianu&Asociatii va ajuta astfel sa va concentrati pe activitatea medicala si pe cresterea performantei cabinetului medical, fiind siguri de o baza legala solida si de servicii performante ce pot preveni neplacerile provocate de intelegerea gresita a drepturilor unui pacient sau de aplicarea incorecta a acestora.